| Kids

Kids: Onderweg naar Pasen met Petrus

Samen met de kinderen zijn we afgelopen zondag gestart met het 40-dagenproject van Bijbel Basic. Met vallen en opstaan gaan we samen met Petrus op weg naar Pasen. Petrus wil niets liever dan Jezus volgen, Maar juist wanneer de tijd van Jezus' sterven steeds dichterbij komt, vindt hij het moeilijk om ook met Jezus mee te gaan wanneer Hij moet lijden. Toch leert Petrus, met vallen en opstaan, om Jezus' volgeling te zijn.

Elke zondag van de veertigdagentijd zullen we samen met de kinderen steeds een andere scène zien waarin Petrus - met vallen en opstaan - Jezus volgt. Er is via de webshop van Bijbel Basic een zevenluik beschikbaar met alle scènes van Petrus.

Zondag zijn we gestart met het eerste luik. Jezus zei; 'Jij bent Petrus, de rots. Op die rots zal ik mijn kerk bouwen.' (Mattheüs 16:18)

Na het bijbelverhaal hebben we met elkaar gezongen. Misschien ook leuk voor thuis om samen het lied te oefenen:

De kinderen hebben met klei en steentjes een rots gemaakt met bovenop een kaars. De kaars staat voor de kerk die licht verspreidt in deze wereld.

Hierna hebben de kinderen nog met elkaar een wedstrijdje gedaan: "wie kan met 2 blokken en met suikerklontjes een zo hoog en zo stevig mogelijke toren bouwen."

Terwijl wij nog met het spel bezig waren kwamen de eerste papa's en mama's alweer om de kinderen op te halen, dus zij konden gelijk even zien hoe enthousiast en fanatiek hun kinderen met elkaar het spel speelden.

Samen met de kinderen en de kidswerkers hebben wij een mooie en gezellige dienst met elkaar gehad en kijken wij weer uit naar de volgende kidsdienst.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

| Way
WAY Shirt
| Nieuws
Mozaiek010 op weg naar Pasen
| Way
WAY Kamp